Kosár  (0)

A cipő ápolása

Az Ön cipőjének az állapota mindig a megfelelő ápolástól függ. Az ápolást a cipő megvételétől kellene kezdeni. Azt ajánljuk Önnek, hogy még mielőtt az új cipőt elkezdenénk használni, érdemes alávetni egy alapos impregnálásnak. E célból a kezelendő termék bőrtipusának megfelelően egyenletes rétegben kell felvinni a cipőkre. Az első réteg felvétele előtt győzödjünk meg, hogy a kezelendő cipők nicsenek e megázva vagy nem nedvesek. Az első impregnálás után várni kell, amíg a a bőr beszívja ezt az impregnáló anyagotés aztán egyszer vagy kétszer ismételjük a tisztítást. Ezt a bőrápolást időközönként ismételni kell, illetve minden nedves tisztítás után. Uraim, amíg még nedves a cipő, kerüljék el a cipő túlzott polírozást és vagy indokolatlan kenegetését.

Függetlenűl az alapos és szabalyszerű takarítástól a cipő a folyamatos használat és a környezeti hatások következtében, az impregnálás hatása gyengül. Ez egy természetes folyamat, elkerülhetettlenűl vezet a cipő minőségének az eséséhez, függetlenűl a minőségtől. Mindazonáltal érdemes és kell a cipőket óvni különböző szerekkel, lehetőleg legjobb minőséggekkel, amelyek tartalmaznak megfelelően választott zsíros és olajos hatóanyagokat.
Azt hogy, milyen technikát és szereket használjunk, azt a bőr tipusa dönti el.

A bőr típusainak megfelelő ápolási módok

A bőr lábbelik szempontjából az állat bőre határozza meg többek között: szarvasmarha, juh, kecske. Az így meghatározott anyag régóta ismert a divat történetében, a cipőgyártásban. A bőr egyedülálló tulajdonságai, ami a mai napig a legnépszerűbbé teszi és egyre értékesebb a cipőgyártásban: légáteresztő, átengedi a vizet, felhalmozza a nedvességet, magas szakítószilárdsága, nyúlik és visszaáll az eredeti formában.

A bőr annyira elasztikus anyag, hogy az idők során különböző barnító és bevonó technikákat fejlesztettek ki. Osztályozva őket, legalább egy tucat fajtát különböztetünk meg. Tanácsainkban beszeretnénk Önöknek mutatni néhányat közülük, azért hogy a legmegfelelőbb tisztítószert tudják kiválasztani hozzájuk, ennek köszönhetően tudják majd megőrizni a típus jellegzetességét illetve eredeti megjelenését. Ajánljuk Önöknek internetes oldalunkat, ahol a „Kellékek” fülben tisztítószerek egész palettáját találják meg.

Sima bőr

A sima bőrből a cipő külső oldalát készítik, az úgynevezett a felső rész. Az ilyen bőrök textúrája egyaránt lehet sima, szemcsés, szerkezete pedig lehet fényes vagy matt. Sajnos bőr nem egy szuperellenálló a külső tényezők működésére és könnyedén átangedi a vizet. Ezért érdemes speciális krémek használatával növelni a vízellenálló képességét. Az esős időjárás gyorsítja, különösen a bőrtalp kopását. Az átázott cipők esetén először hagyni kell őket száradni. Ennek fontos eleme, hogy már a cipő száradása közben tegyük be a merevítő idomot, ami meggátolja a deformációt. A cipő árnyalatának megfelelő krémet vigyen fel a cipő felületére, később a fényesség megszerzése érdekében egy puha rongyal polírozzuk át a lábbelit.

Nubuk és velúr

A nubuk és a velúr lecsiszolt és szemszéd bőrfelületek. A nubuk külső oldalát rövid, puha, bársonyos a barackra jellemző szálas szerkezet jellemzi. A velúr puha és rugalmas szálakkal rendelkezik a cipő belső oldalán, gyakran nevezi a köznyelv szarvasbőrnek. Ilyen bőrtipusok esetében egy speciális puha szőrű, gumi kefét ajánlunk, amivel alaposan lehet tisztítani és meggátolni a a kosz lerakódását. A nubuk és velúr esetében is fontos mennyit tisztítjuk, hiszen ez az ő impregnálásuk. Manapság lehet kapni a piacon számos tipikus ápoló spray-t, valamint olyanokat, amik védenek a víz szivárgástól.

Lakkozott bőrök

A lakkozott bőrök egyben olyan szintetikus anyagok, amelyek egyben speciális lakkozott bevonattal rendelkezik. Az ilyen tipusú anyagok különböző dombornyomással és textúrával rendelkeznek, legyen az sima, domborított, ráncos, fényes fémű vagy lakkrétegű. Ilyen bőrtipusok esetében fontos az ápolás, így megőrizve a lábbeli rugalmasságát. A lakkozott lábbelik tisztítását egy nedves rongy segítségével végezzük. Nem javasoljuk azonban az impregnálást, mivel megváltoztatja a lakkozás és a fényesség szintjét. Az ápoláshoz speciálisan lakkozott bőrökhöz való krémet illetve flanel rongyot ajánlunk.

A Nappa és a Bush bőrök

A bőr külső feléből készült bőrök. /A gyártási folyamat során egy kefés technika felelős a külső fényes megjelenésért./ Ezek a bőrtípusok sima felületűek és hihetetlenűl puhák. A speciálisn szerkezetük miatt a sima bőrökhöz hasonló ápolás technikát kell alkalmazni. /Érdemes kivételes figyelemmel lenni az ilyen lábbelikre, tisztítani és rendszeresen impregnálni.

Szintetikus anyagok

Ennek a típusnak az anyaga olyan szintetikus anyagokból készül, hogy külsőleg eredeti bőr látszatát keltse, így teremtve egy új és divatos technikát. /Az ilyen lábbelik esetében az általános cipőpaszták nem a legmegfelelőbbek, a legegyszerűbb ápolási technika egy nedves szivacs egy csepp tisztítószerrel.

Textilanyagok

Olyan szálas anyagok, amelyeket egyre gyakrabban használnak ruhák és cipők gyártásához, nyári tipikusan otthoni viseletű lábbelikhez alkalmaznak, de mostanában találkozhatunk vele esti vagy mindennapos használatú cipők esetén is. Ennek a fajta cipőnek az ápolásához azt javasoljuk, hogy szárazon kell kefével és az anyagokhoz megfelelő tisztító spraykkel kezelni. Többek között habformátumú spray-t javaslunk, ami tisztít és élénkíti a színeket. Fontos megjegyzés: A textil anyagú cipőket nem szabad mosni! Ennek a cipőfajtának az alapszábalyai közé tartozik ennek rendszeres váltása, főleg esős időben. A cipőlevétele után tegyen beléjük egy megfelelő méretű idomot, ami meggátolja a cipő deformációját. A következő fontos szabály, a cipőkanál használata a cipőfelvétele közben. Hozzátéve a cipőben található bőrtalp célja, hogy meggátolja a gyors kopást, illetve így könnyebb javítani.

Reméljük, hogy a fenti tippek segítenek meghozni a legjobb döntést a vásárlásban. Ha esetleg lenne Önöknek bármilyen kérdése vagy észrevétele, kérjük írja meg e-mailben vagy jelezze telefonon az oldalunkon található kapcsolat tartó adatok alapján. Bíztatjuk, hogy vegye igénybe szolgáltatásainkat.

fel
«
»