Kosár  (0)




AZ ECIPO.HU WEBÁRUHÁZ ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

 

I.            MIRŐL SZÓL EZ A DOKUMENTUM?            

II.           KI A SZEMÉLYES ADATAID ADATKEZELŐJE?  

III.         HOGYAN TÖRŐDÜNK AZ ÜGYFÉL ADATAIVAL?    

IV.         MILYEN CÉLOKRA HASZNÁLJUK AZ ÜGYFÉLLEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKAT? 

1.      WEBÁRUHÁZ ÉS ALKALMAZÁS FIÓK  

2.      RENDELÉS LEADÁSA          

3.      PANASZBEJELENTŐ ŰRLAP                 

4.      KAPCSOLATTARTÁSI ŰRLAP      

5.      NEWSLETTER           

6.      PROFILOK A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

7.      LIVECHAT               

8.      FUTÓCIPŐ KVÍZ            

9.      ÉRTESÍTÉS EGY TERMÉK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL 

10.    VERSENY SZERVEZÉSE                      

11.    BVÁSÁRLÓI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE                     

12.    ESIZE.ME              

V.          AZ ALKALMAZÁSAINK HASZNÁLATÁVAL MEG KELL-E OSZTANOD OLYAN ADATOKAT, MINT PÉLDÁUL A TELEFONSZÁMOD?                

VI.         KINEK ADHATJUK ÁT AZ ADATAIDAT?              

VII.        Átadhatók-e az adataid harmadik országokba (az Európai Gazdasági Térségen kívül)?  

VIII.      MILYEN JOGAID VANNAK?    

IX.         KÜLDÜNK-E NEKED KERESKEDELMI INFORMÁCIÓKAT (PÉLDÁUL AZ E-MAIL CÍMEDRE)?

X.           HOGYAN BIZTOSÍTJUK AZ ADATAIDAT?     

XI.         CSOPORTUNK KÖZÖS PROMÓCIÓS ÉS FEJLESZTÉSI SZABÁLYZATA   

XII.        MILYEN SZERVEZETEK TARTOZNAK A CÉGCSOPORTBA?           

XIII.       LINKEK MÁS WEBOLDALAKHOZ      

XIV.      MÓDOSÍTHATÓ-E A JELENT SZABÁLYZAT, ÉS HOGYAN TUDOD MEG, HA MÓDOSULT?  

XV.        MIÓTA ALKALMAZZÁK A SZABÁLYZAT EZEN VERZIÓJÁT? 

 

  1. I.        MIRŐL SZÓL EZ A DOKUMENTUM?

A Webáruház és Alkalmazás ezen Adatvédelmi Szabályzatai ("Szabályzata") tájékoztató jellegűek, ami számodra nem jelent semmilyen kötelezettséget (vagyis nem szerződés, vagy szabályozás. Az Irányelv célja, hogy egyértelművé tegye a Webáruház és az Alkalmazás működésének elveit, valamint a személyes adatok kezelésének és feldolgozásának elveit.

  1. II.        KI A SZEMÉLYES ADATAID ADATKEZELŐJE?

Az összegyűjtött személyes adatok Adatkezelője:

a)    a Webáruházon és az Alkalmazáson (beleértve a sütik vagy hasonló technológiák használatát) vagy az Ügyféllel való egyéb kommunikációs csatornákon keresztül;

b)    az Ügyfél interneten, az Alkalmazáson vagy a MODIVO S.A. tulajdonában lévő offline Boltokban folytatott tevékenysége révén.,

összegyűjtött adatok tekintetében a MODIVO S.A. székhelyű gazdaság társaság (székhelye: Zielona Góra ul. Nowy Kisielin – Nowa 9, 66-002 Zielona Góra [amely egyben kézbesítési címként is szolgál], a Zielona Góra Körzeti Bíróság által vezetett Cégnyilvántartásban vezetett nyilvántartási szám: KRS 0000541722, adószám: NIP 929-13-53-356; üzleti azonosító: REGON 970569861; törzstőke: 2.000.000 PLN, teljes egészében befizetve; továbbiakban „az Adatkezelő

Az Adatkezelővel az alábbi elérhetőségeken veheted fel a kapcsolatot: email-cím: info@ecipo.hu; telefonszáma: +36 1 900 9777; szabványos összeköttetés szerinti fizetés az érintett üzemeltetők árlistája szerint.

Az Adatvédelmi tisztviselőnkkel kapcsolatba léphetsz az iod@modivo.com e-mail címen keresztül.

Személyes Adataidat marketing tevékenység, elemzési és statisztikai célokból a Csoport más (alábbi XII. pontban meghatározott) vállalatai is feldolgozhatják, mint a Te Személyes Adataid különálló Adatkezelői a Csoportunk által közösen folytatott promóciós és fejlesztési irányelvek miatt (az alábbi XI. pontban megismerheted).

  1. III.        HOGYAN TÖRŐDÜNK AZ ÜGYFÉL ADATAIVAL?

Az Ügyfél személyes adatait a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló 2016. április 27-i 2016/679/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (az Európai Unió Hivatalos Lapja 119. o. 1. pontja) (a továbbiakban: „GDPR”) és egyéb, jelenleg hatályos szabályok alapján kezeljük, azaz az adatkezelés teljes időszaka alatt személyes adaton egy azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információkat kell érteni (a továbbiakban: „Személyes Adatok”).

Azonosítható az a természetes személy (SZEMÉLYES ADATOK”) , aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Az Adatkezelő különös figyelmet fordít a Webáruház Látogatóinak vagy az Alkalmazása használóinak érdekeinek védelmére, de egyúttal azokat az Ügyfeleket is védi, akik más kommunikációs csatornákon keresztül adták meg Személyes Adataikat az Adatkezelőnek, és különösen biztosítja, hogy az általa összegyűjtött adatok:

a)    a https://www.facebook.com weboldalon vagy bármely más, a Facebook-márkával vagy társított márkanevével megjelölt olyan weboldalon (beleértve az al-domaineket, a nemzetközi verziókat, a widgeteket és a mobiltelefonokra készült verziókat), amelyek működési elve rendelkezésére áll különösen a Facebook Inc., illetve a Facebook Ireland Limited (a továbbiakban úgy is mint „Facebook Service”) által biztosított https://www.facebook.com/legal/terms címen, beleértve a Facebook Vezető Hirdetések funkcióját, amely az Adatkezelő saját termékei vagy szolgáltatásai közvetlen marketingjét végzi. A Facebook-szolgáltatással kapcsolatos személyes adatok védelmére és használatára vonatkozó szabályok elérhetőek többek között a következő címen: https://www.facebook.com/policy.php. Az Adatkezelő nincs befolyással a Facebook honlapjának jogszabályi tartalmára, sem az ott kezelt Személyes Adatokra.

b)    olyan alkalmazásokon, amelyeken a Facebook Website Adatkezelője hirdetési kampányokat – ideértve a sorsolásokat is – folytat.

  1. IV.        MILYEN CÉLOKRA HASZNÁLJUK AZ ÜGYFÉLLEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓKAT?

Személyes Adataidat különféle célokból és különféle jogi alapokon, a Webáruház és Alkalmás funkcióitól függően feldolgozhatjuk a veled kötött szerződések megkötésére és végrehajtására, marketing tevékenységek lebonyolítására, piaci és statisztikai elemzésekre, a minőség és szolgáltatások javítására, vagy az Adatkezelőre háruló vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése vagy a hirdetési csalások azonosítása céljából. Részletek alább.

  1. 1.     WEBÁRUHÁZ ÉS ALKALMAZÁS FIÓK

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet

A Fiók regisztrálásakor használt formanyomtatványban megadott Személyes Adatok, a Webáruházban végzett tevékenységeddel és szolgáltatásaink használatával kapcsolataban gyűjtött egyéb adatok (különösen: név és vezetéknév, e-mail-cím, telefonszám, cím [utca, házszám, lakásszám, postai irányítószám, város, ország)], lakóhely / üzleti tevékenység / székhely címe [amennyiben eltér a kézbesítési címtől], bankszámlaszám, valamint az olyan Ügyfelek esetében, akik nem minősülnek fogyasztónak, a fentieken túlmenően (cég)név és adóazonosító jel / adószám), valamint az Webáruház vagy Alkalmazás használatakor összegyűjtött egyéb adatok.

a)    Fiókodat úgy kezeljük, hogy részesedhess a Fiók által nyújtott előnyökből (például megrendeléseket adhass fel anélkül, hogy minden alkalommal ki kellene töltened a formanyomtatványokat, hozzáférhess a vásárlási előzményeihez, kezelhesd a hozzájárulásaidat a szolgáltatásban stb., és hogy lehetővé tegyük számára a weboldalunkon elérhető egyéb szolgáltatások használatát - a GDPR 6. cikke, b) pontja), azaz a szerződés teljesítését, amit a Fiókod létrehozásával és a Webáruház Szabályzatának elfogadásával kötsz meg;

b)    Az Adatkezelő, valamint a Csoporthoz tartozó vállalatok illetve azok partnerei, vagy az ún. third parties (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában), akikkel együttműködünk például reklámanyagok és ajánlatok (kedvezmények) bemutatásában az igényeidre szabva a profilalkotás alapján (egyszerűen fogalmazva elemezzük az weboldalunkon töltött tevékenységedet (vásárlási előzményeidet és viselkedésedet)), így nem csak egy specifikus, általános vásárlói csoporthoz tudunk igazodni, de a Te külön igényeidhez is. Tevékenységünk azonban nem befolyásolja nagyban a döntéseidet, például a vásárlási döntéseidet - [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

 

c)     a közted és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, azonban szükséges a Webáruházban és az Alkalmazásban való regisztrációhoz.

Általános szabályként a személyes adataidat a Fiókod használatának ideje alatt (a nagyobb védelem érdekében három év után kerülnek törlése az utolsó Webáruházas tevékenységet követően) és a marketing tevékenységek céljából dolgozzuk fel – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelezi minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításának eredő célokra. Mindegyik esetben a személyes adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, téged illető jogokról ezen Szabályzat VII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 2.     RENDELÉS LEADÁSA

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet

A rendelés leadásakor megadott Személyes Adatok, a Webáruházban végzett tevékenységeddel és szolgáltatásaink használatával kapcsolatban gyűjtött egyéb adatok (különösen: név és vezetéknév, e-mail-cím, telefonszám, cím [utca, házszám, lakásszám, postai irányítószám, város, ország)], lakóhely / üzleti tevékenység / székhely címe [amennyiben eltér a kézbesítési címtől], bankszámlaszám, valamint az olyan Ügyfelek esetében, akik nem minősülnek fogyasztónak, a fentieken túlmenően (cég)név és adóazonosító jel / adószám), feldolgozhatóak az alábbi célokra:

a)    a megrendelésed és a megkötött szerződés teljesítése céljából – különös tekintettel annak benyújtásához és lefoglalásának megerősítésére (ha van ilyen lehetőség, és ezt választottad), vagy a kiválasztott termék átvevő ponthoz történő kézbesítése esetén, vagy ha ezügyben szükséges a kapcsolatfelvétel [GDPR 6. cikke, (1) bekezdés. b) pontja], ami nélkülözhetetlen az adásvételi szerződés teljesítése esetén, ami a megrendelés leadása, vagy a foglalás után kötsz (ha van ilyen lehetőség, és ezt választottad);

b)    Az Adatkezelő, valamint a Csoporthoz tartozó vállalatok illetve azok partnerei, vagy az ún. third parties (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában), akikkel együttműködünk például reklámanyagok és ajánlatok (kedvezmények) bemutatásában az igényeidre szabva a profilalkotás alapján (egyszerűen fogalmazva elemezzük az weboldalunkon töltött tevékenységedet (vásárlási előzményeidet és viselkedésedet)), így nem csak egy specfikus, általános vásárlói csoporthoz tudunk igazodni, de a Te külön igényeidhez is. Tevékenységünk azonban nem befolyásolja nagyban a döntéseidet, például a vásárlási döntéseidet - [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

c)     Személyes Adataidat marketing tevékenység, elemezési és statisztikai célokból a Csoport más vállalatai is feldolgozhatják, mint a Te Személyes Adataid különálló Adatkezelői a Csoportunk által közösen folytatott promóciós és fejlesztési irányelvek miatt (az alábbi XI. pontban megismerheted).

d)    a közted és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

e)    számlák, számviteli bizonylatok kiállítása és tárolása céljából, valamint a panaszok, illetve a határidőn belül visszaküldött áruk mérlegelése céljából és a szabályzatban meghatározott formában [GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelőre háruló jogi kötelezettség teljesítésének szükségessége.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a megrendelés leadásához szükséges.

A megrendelés teljesítése céljából a személyes adataidat a szerződés ideje alatt kerül feldolgozásra és a törvényben előírt ideig (adózás, könyvelés), tároljuk, a marketing tevékenységek esetében pedig – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelezi minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításának eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 3.     PANASZBEJELENTŐ ŰRLAP

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket panasz benyújtásával (Panaszbejelentő űrlap) kapcsolatban adtál meg, és amiket a további kommunikációk során gyűjtöttünk, a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    számlák, számviteli bizonylatok kiállítása és tárolása céljából, valamint a panaszok mérlegelése céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelőre háruló jogi kötelezettség teljesítésének szükségessége.

b)    a közted és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de panasz benyújtásához szükséges.

A személyes adataidat a panaszkezelés ideje alatt kerül feldolgozásra, kivéve, ha a törvény (pl. Könyvelés) kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításának eredő egyéb célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 4.     KAPCSOLATTARTÁSI ŰRLAP

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket a kapcsolatfelvételi űrlapon adtál meg, és amiket a további kommunikációk során gyűjtöttünk össze, a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    a veled történő kommunikáció és válaszadás céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja Adatkezelő által követett jogos érdek;

b)    a kommunikáció tartalmától függően, a vonatkozó szerződés megkötése előtt a te kérésedre intézkedünk [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], vagyis a cselekvés szükségessége a szerződés teljesítése előtt;

c)     az üzenetváltás tartalmától függően felhasználható az Adatkezelő, vagy annak partnereinek (11. pontban meghatározott) marketing, elemzési és statisztikai tevékenységinek céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

d)    a közted és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a hatékony kommunikációhoz szükséges.

A személyes adataid a veled folytatott kommunikáció ideje alatt kerülnek feldolgozásra, a marketing tevékenységek esetében pedig – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 5.     HÍRLEVÉL

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket a hírlevélre való feliratkozáskor adtál adtál meg, a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    a Hírlevél szolgáltatásra vonatkozó szerződés végrehajtása – aminek jogalapja a  [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], vagyis a megkötött szerződés teljesítésének szükségessége (a Hírlevél szolgáltatás Szabályzata) – vonzó hirdetések és ajánlatok (kedvezmények) küldése például e-mailben, SMS-ben, mms-ben, push vagy azonnali üzenetküldés formájában alkalmazáson pl. Messenger, WhatsApp) keresztül, amihez közvetlenül hozzá van rendelve a telefonszámod. Természetesen bármikor leiratkozhatsz a hírlevélről.

b)    Az Adatkezelő, illetve annak partnerei, vagy az ún. third parties (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában) marketing tevékenységének, elemzési és statisztikai céljából, akikkel együttműködünk például reklámanyagok és ajánlatok (kedvezmények) bemutatásában az igényeidre szabva a profilalkotás alapján (egyszerűen fogalmazva elemezzük az weboldalunkon töltött tevékenységedet (vásárlási előzményeidet és viselkedésedet)), így nem csak egy specifikus, általános vásárlói csoporthoz tudunk igazodni, de a Te külön igényeidhez is. Tevékenységünk azonban nem befolyásolja nagyban a döntéseidet, például a vásárlási döntéseidet - [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

c)     Személyes Adataidat marketing tevékenység, elemzési és statisztikai célokból a Csoport más vállalatai is feldolgozhatják, mint a Te Személyes Adataid különálló Adatkezelői a Csoportunk által közösen folytatott promóciós és fejlesztési irányelvek miatt (az alábbi XI. pontban megismerheted).

d)    a közted és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a Hírlevélre való feliratkozáshoz szükséges.

A személyes adataidat a szerződés teljesítéséhez (leiratkozás a Hírlevélről) szükséges ideig dolgozzuk, vagy amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény (adózás, könyvelés) kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 6.     PROFILOK A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, beleértve azokat is, amiket a közösségi médiás profilunk látogatásakor (ideértve a hozzászólásokat, kedveléseket, online azonosítókat) hagytál, a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    marketing, elemzési és statisztikai tevékenységek, amelyek lehetővé teszik, hogy aktívan használhasd a profilunkat, hatékonyan működhessen az oldalunk, olyan módon, hogy információkat szolgáltassunk a kezdeményezésekről és egyéb tevékenységeinkről, a különféle esmények, szolgáltatások és termékek promóciójával kapcsolatban (ideértve partnereink – a harmadik felek – tevékenységét is, akik listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában), vagy más ún. third party-kat is, akikkel együtt működünk, aminek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

b)    és Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a közösségi oldalunk összes funkciójának használatához szükséges.

A személyes adataidat a fent említettek teljesítéséhez szükséges ideig dolgozzuk fel, vagy amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény (adózás, könyvelés) kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 7.     LIVECHAT

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Webáruház webhelyén a LiveChat-en keresztül megadott Személyes Adataidat a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    a chat-en beérkező megkeresések esetén – aminek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], az Adatkezelő jogos érdeke;

b)    a kommunikáció tartalmától függően, a vonatkozó szerződés megkötése előtt a te kérésedre intézkedünk [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], vagyis a cselekvés szükségessége a szerződés teljesítése előtt;

c)     az üzenetváltás tartalmától függően felhasználható az Adatkezelő, vagy annak partnereinek (11. pontban meghatározott) marketing, elemzési és statisztikai tevékenységinek céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

d)    a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a szükséges a LiveChat funkcióinak használatához (vagyis a velünk történő hatékony kommunikációhoz).

A személyes adataid a veled folytatott kommunikáció ideje alatt kerülnek feldolgozásra, a marketing tevékenységek esetében pedig – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 8.     FUTÓCIPŐ KVÍZ

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, ideértve azokat is, amiket a futócipő kiválasztását megkönnyítő szolgáltatás (Kvíz) során adtál adtál meg, a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    a számodra legmegfelelőbb cipő felajánlása céljából, valamint a Webáruházunkban és a helyi üzletekben elérhető egyéb szolgáltatások igénybevételének céljából, amelyek megkönnyítik a megfelelő sportcipő kiválasztást, amelynek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], azaz annak a szolgáltatási szerződésnek a teljesítése, amit a Kvíz kitöltésekor kötöttél;

b)    Az Adatkezelő, valamint annak partnerei, (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában) marketing tevékenységének, elemzési és statisztikai céljából, vagy más ún. harmadik felek esetében, aminek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], vagyis az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke;

c)     a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a szükséges a futócipő kiválasztásának megkönnyítést célzó szolgáltatás (Kvíz) használatához.

A személyes adataidat a szolgáltatás használatának ideje alatt (a nagyobb védelem érdekében három év után kerülnek törlése az utolsó Webáruházas tevékenységet követően) és a marketing tevékenység céljából dolgozzuk fel – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelezi minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításának eredő egyéb célokra. Mindegyik esetben a személyes adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 9.     ÉRTESÍTÉS EGY TERMÉK ELÉRHETŐSÉGÉRŐL

Személyes Adataid Adatkezelője ezen Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket az értesítési szolgáltatás igénybevételének céljából adtál meg , a következő célokból kezeljük vagy kezelhetjük:

a)    értesítés küldése esetén az elérhető termékkel kapcsolatban, amelynek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], azaz a szolgáltatási szerződés teljesítésének szükségessége a termékek elérhetőségéről szóló értesítés formájában;

b)    Az Adatkezelő, valamint annak partnerei, (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütikre vonatkozó Irányelv 11. pontjában) marketing tevékenységének, elemzési és statisztikai céljából, vagy más ún. harmadik felek esetében, aminek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], vagyis az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke;

c)     a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a szükséges, hogy értesítést kapj a termék(ek) elérhetőségéről.

A személyes adataidat a termék(ek) elérhetőségéről történő értesítéshez szükséged ideig kezeljük (ez az időtartam az általad választott terméktől függően eltérő lehet), a marketing tevékenységek esetében pedig – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 10.  VERSENY SZERVEZÉSE

Személyes Adataid Adatkezelője az Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

Amennyiben úgy döntesz, részt veszel az Adatkezelő által szervezett versenyen, a Személyes Adataid a következő célokból kerülnek vagy kerülhetnek feldolgozásra:

a)    a verseny lebonyolítása, nyertesek kiválasztása és a nyeremények átadása céljából, melynek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], vagyis az Adatkezelő jogos érdeke;

b)    az Adatkezelőre háruló jogi kötelezettségek végrehajtásának céljából, különösen azokra vonatkozóan, amelyek az adózási kötelezettség kérdéseit szabályozó rendelkezésekből erednek, ennek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja], vagyis az Adatkezelőre háruló jogi kötelezettség teljesítésének szükségessége;

c)     Az Adatkezelő, valamint a Csoporthoz tartozó vállalatok illetve azok partnerei, vagy az ún. third parties (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában), akikkel együttműködünk például reklámanyagok és ajánlatok (kedvezmények) bemutatásában az igényeidre szabva a profilalkotás alapján (egyszerűen fogalmazva elemezzük az weboldalunkon töltött tevékenységedet (vásárlási előzményeidet és viselkedésedet)), így nem csak egy specifikus, általános vásárlói csoporthoz tudunk igazodni, de a Te külön igényeidhez is. Tevékenységünk azonban nem befolyásolja nagyban a döntéseidet, például a vásárlási döntéseidet - [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

d)    a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de a szükséges a versenyben való részvételhez.

A személyes adataid a verseny lebonyolításának, nyertesek kiválasztásának és a nyeremények átadásának időtartama alatt kerülnek feldolgozásra, a marketing tevékenységek esetében pedig – amíg panaszt nem emelsz, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 11.  VÁSÁRLÓI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉSE

Személyes Adataid Adatkezelője az Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket az általunk nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségi felmérés során adtál meg, a következő célokból dolgozzuk vagy dolgozhatjuk fel:

a)       a vásárlói elégedettség felmérés (különböző kérdőívek) céljából, a Webáruház vagy az Alkalmazás és az Adatkezelő által kínált szolgáltatások minőségének javítása végett, melynek jogalapja a [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], azaz az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke;

b)    a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de ennek elmulasztása azt eredményezheti, hogy nem vehetsz részt az elégedettségi felmérésben. Azonban az Alkalmazás lehetővé teszi, hogy megismerjük a véleményedet az általunk nyújtott szolgáltatásokról, és lehetővé teszi Webáruházunk és az Alkalmazásunk fejlesztését.

A személyes adataid az elégedettségi felmérés elvégzéséhez, valamint a Webáruház és az Alkalmazás, valamint a biztosított szolgáltatások minőségének javítására irányuló megoldások kidolgozásához és megvalósításához szükséges ideig kerülnek feldolgozásra, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. 12.  ESIZE.ME

Személyes Adataid Adatkezelője az Szabályzat II. pontjában megjelölt Szervezet.

A Személyes Adataidat, amiket az esize.me szolgáltatás használatakor adtál meg, a következő célokból dolgozzuk vagy dolgozhatjuk fel:

a)    annak céljából, hogy az informatikai rendszerünkön keresztül megállapításra kerüljön a legjobban illeszkedő cipő és ennek megfelelő ajánlatot kapj (hozzáférést kapsz a Webáruház új funkcióihoz és a láb alakját, valamint méretét figyelembe vevő ajánlatokhoz), aminek jogalapja a  [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], vagyis a kérésed teljesítése az adásvételi szerződés teljesítése előtt, amit a megrendelés vagy a foglalási szerződés után kösz meg (ha elérhető ilyen lehetőség, és te kiválasztottad);

 

b)    Az Adatkezelő, illetve annak partnerei, vagy az ún. third parties (a harmadik személyek listája megtalálható a Sütik Irányelvei 11. pontjában), akikkel együttműködünk például reklámanyagok és ajánlatok (kedvezmények) bemutatásában az igényeidre szabva a profilalkotás alapján (egyszerűen fogalmazva elemezzük az weboldalunkon töltött tevékenységedet (vásárlási előzményeidet és viselkedésedet)), így nem csak egy specifikus, általános vásárlói csoporthoz tudunk igazodni, de a Te külön igényeidhez is. Tevékenységünk azonban nem befolyásolja nagyban a döntéseidet, például a vásárlási döntéseidet - [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], aminek jogalapja az Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdeke;

c)     személyre szabott betét készítése céljából, amennyiben ilyen rendelést adtál le (ha elérhető ez a lehetőség) – aminek jogalapja a  [GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja], vagyis a megkötött szerződés teljesítésének szükségessége egy ilyen betét elkészítéséhez;

 

d)    a közted és az Adatkezelő közötti megegyezés részeként felmerülő követelések megállapítása, azok elleni védelme és érvényesítése, valamint az egyéb, Adatkezelő vagy a harmadik személy jogos érdekeinek megvalósításának céljából [GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja], ami az Adatkezelő vagy a harmadik fél jogos érdeke.

A Személyes Adatok megadása önkéntes, de ennek elmulasztása azt eredményezheti, hogy nem vehetsz igénybe további szolgáltatásokat, amelyek segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb lábbelit.

A személyes adataid a szolgáltatás használatának idejére dolgozzuk fel, aminek célja a személyre szabott lábbeli kiválasztásának megkönnyítése, kivéve, ha a törvény kötelez minket a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására, de a lehetséges követelés esetében is tovább tároljuk, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre, vagy egyéb, jogos érdekeink megvalósításából eredő célokra. Mindegyik esetben a Személyes Adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó. Amennyiben úgy döntesz, hogy személyre szabott betétet rendelsz, akkor adataidat csak erre a célra dolgozzuk, amíg a megrendelést nem teljesítjük. Természetesen ez az időtartam hosszabb is lehet a jogi kötelezettségek miatt, vagy ha azokat az adatokat az esetleges követelések esetén tovább kerülnek tárolásra.

A Személyes Adatok fogadóival kapcsolatos információk megtalálhatóak ezen Szabályzat VI. pontjában.

Személyes Adataid lehetséges továbbításáról szóló részletesen leírt információk a harmadik személyű országok felé (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) ezen Szabályzat VII. pontjában találhatóak.

A Személyes Adataid feldolgozásáról kapcsolatos, illetve a téged illető jogokról ezen Szabályzat VIII. pontjában olvashatsz részletesen.

  1. V.        KÖTELES VAGY-E MEGADNI NEKÜNK AZ ADATAIDAT, ÉS MILYEN LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK ANNAK, HA EZT NEM TESZED MEG?

A személyes adatok megadása az Ügyfél által a Webáruházban vagy az Alkalmazásban önkéntesen alapon történik, azonban szükséges ahhoz, hogy az Ügyfél használni tudja áruházunk bizonyos funkcióit, például az Ügyfél által leadott megrendeléshez és annak kifizetéséhez (az adásvételi szerződés megkötése és teljesítése), a fiók regisztrálásához vagy a foglaláshoz (a szolgáltatási szerződés megkötése és teljesítése), a hírlevélre való feliratkozáshoz vagy a nyomtatványok használatához.

A vonatkozó szerződés megkötéséhez szükséges adatok körét minden alkalommal előzetesen jelezzük a Webáruházban vagy az Alkalmazásban (megjelöljük azokat az adatokat, amelyek megadása szükséges a szerződés megkötéséhez/ az adott funkció használatához), az Ügyféllel folytatott egyéb kommunikációs csatornák részeként vagy az Általános Szerződési Feltételekben. A Személyes Adatok megadásának elmulasztása azt eredményezheti, hogy a fenti műveleteket nem tudjuk hatékonyan végrehajtani.

  1. VI.        ADATAID PROFILALKOTÁS TÁRGYÁT KÉPEZIK-E, ÉS MIT JELENT EZ SZÁMODRA?

Az Adatkezelő az összes Ügyfélnek szánt általános hirdetések, ajánlatok vagy akciók (kedvezmények) az adott Ügyfél érdeklődési köréhez igazított módon történő bemutatása céljából megismerheti az Ügyfél preferenciáit, például annak elemzésével, hogy az Ügyfél milyen gyakran látogatja a Webáruházat, illetve hogy az Ügyfél vásárol-e. Ez lehetővé teszi az ügyfelek elvárásainak jobb megértését és az igényeikhez való alkalmazkodást, anélkül azonban, hogy jelentősen befolyásolná a döntéseiket. Az Adatkezelő által alkalmazott fejlett technológiáknak köszönhetően a fent említett tevékenységeket a rendszer gyakran automatizált módon végzi el, aminek köszönhetően a kiküldött tartalom a lehető legfrissebb lesz, és az Ügyfél gyorsan megismerheti azt.

Az Adatkezelő az Ügyfél preferenciáira vonatkozó információkat is feldolgozhat, amelyek esetenként Személyes Adatnak minősülhetnek, és amelyeket az Ügyfél önkéntesen adott meg az Adatkezelőnek az Alkalmazás funkcióin keresztül vagy a Webáruházban, többek között abból a célból, hogy a bemutatott termékeket vagy akciókat meghatározott méretre (pl. cipőméret) vagy meghatározott kategóriákra (pl. férfi termékek / női termékek / gyermek termékek) korlátozza.

Az oldalunk látogatásainak elemzése és az oldalunk használatáról gyűjtött információk segíthetnek a hirdetési csalások felderítésében is.

  1. VII.        AZ ALKALMAZÁSAINK HASZNÁLATÁVAL MEG KELL-E OSZTANOD OLYAN ADATOKAT, MINT PÉLDÁUL A TELEFONSZÁMOD?

Az Alkalmazás funkcionalitásának aktiválása érdekében – amely a Termékek vonalkódjának beolvasását és mentését, a Termékeknek az Ügyfél által feltöltött képek alapján történő megjelenítését, az Alkalmazás offline módú működését lehetővé tevő információk rögzítését, az Eladó helyi üzleteinek földrajzi elhelyezkedése vagy egy konkrét gyűjtőpont-parcella révén történő keresést foglalja magában – az Adatkezelő az Ügyfél beleegyezésével az Ügyfél mobileszközének következő részeihez is hozzáférést szerezhet:

a)    kamera;

b)    a készülék memóriája;

c)     geolocation.

  1. VIII.        KINEK ADHATJUK ÁT AZ ADATAIDAT?

Az Adatkezelő által kezelt Személyes Adatok címzettjeinek köre elsősorban az Ügyfél által igénybe vett szolgáltatások köréből származik.

A Személyes Adatok címzettjeinek köre az Ügyfél beleegyezéséből vagy jogszabályból is származik, és a Webáruházban vagy az Alkalmazásban az Ügyfél által tett intézkedések eredményeként tisztázódik.

A Személyes Adatok kezeléseben az Adatkezelő partnerei korlátozott mértékben részt vehetnek, különösen azok a szervezetek, amelyek technikailag hatékonyan működtetik a Webáruházat (pl. támogatást nyújtanak nekünk az e-mailek küldésében, a hirdetési tevékenységünkben és a marketingkampányainkban), hosting szolgáltatásokat vagy telefon- és informatikai szolgáltatásokat nyújtanak, fuvarozóként vagy ügynökként teljesítenek feladatokat, a Webáruház elektronikus vagy kártyás fizetési ügyleteit kezelik, a szoftvereket szolgálják ki, támogatják az Adatkezelőt a marketing kampányokban, valamint jogi és tanácsadói feladatokat látnak el.

A fenti elvek alapján az Ügyfél Személyes Adatait az alábbi XI. pontban említett a MODIVO Csoporthoz tartozó társaságoknak is átadhatjuk.

A marketing- (reklám-) tevékenységek részeként az Adatkezelő harmadik felek szolgáltatásait használja fel, amely szervezetek sütiket használnak az Webáruházban/Alkalmazásban. E szervezetek körének részletes leírása a jelen Szabályzat következő részeiben található.

  1. IX.        Átadhatók-e az adataid harmadik országokba (az Európai Gazdasági Térségen kívül)?

Az Adatkezelő által az aktuális tevékenységét támogató eszközök, amelyeket például a Google Ügyfél Személyes Adatai biztosítanak, átadhatók az Európai Gazdasági Térségen kívüli országnak, különösen az Egyesült Államoknak, vagy más országnak, ahol az Adatkezelővel együttműködő szervezet a Személyes Adatok feldolgozásának eszközeit az Adatkezelővel együttműködve tartja fenn.

A Személyes Adatok megfelelő biztonságáról az Adatkezelő az Európai Bizottság döntése alapján elfogadott szabvány-adatvédelmi záradékok és az adatok átadására vonatkozó, a GDPR követelményeinek megfelelő szerződések alkalmazásával gondoskodik.

Az Ügyfélnek joga van a harmadik országba átadott Személyes Adatok egy példányának megszerzéséhez, melyet a velünk történő kapcsolatfelvétel (elérhetőség a Szabályzat II. pontjában) útján igényelhet.

  1. X.        MILYEN JOGAID VANNAK?

Minden Ügyfélnek joga van:

a)    panasszal élni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, honlap: www.naih.hu);

b)    átadni az Adatkezelő által kezelt Személyes Adatait például egy másik adatkezelőnek, feltéve, hogy ezeket az adatokat automatizált módon kezelik, és az adatkezelés beleegyezés vagy szerződés alapján történik;

c)     hozzáférni a Személyes Adatokhoz (beleértve például a Személyes Adatok kezeléséről szóló információt), és ennek keretében kérheti az adatai másolati példányát;

d)    a kezelt adatok kijavítását, törlését vagy a kezelt adatok korlátozását kérni (például ha a Személyes Adatok helytelenek), a kezelt Személyes Adatok törlését kérni (pl. jogellenes feldolgozás esetén);

e)    az Adatkezelőnek adott beleegyezést visszavonni, bármely időpontban kifogással élni. A beleegyezés visszavonása nem érinti az Adatkezelőnek a visszavonás előtt, a beleegyezés alapján történő adatkezelését;

f)      tiltakozni az olyan adatkezeléssel szemben, amely az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek megvalósítása érdekében történik, ideértve különösen a marketing célú adatkezelést, így többek között a profilalkotást is (amennyiben nincs más, az Ügyfelek érdekeit meghaladó indok az adatkezelésre). Ha a Személyes Adatokat direkt marketing céljából dolgozzuk fel, az Ügyfélnek jogában áll bármikor panasszal élni az őt érintő Személyes Adatok ilyen marketing célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben ez feldolgozás ilyen direkt marketinghez kapcsolódik – ebben az esetben a Személyes Adatokat nem lehet tovább feldolgozni ilyen célból.

  1. XI.        KÜLDÜNK-E NEKED KERESKEDELMI INFORMÁCIÓKAT (PÉLDÁUL AZ E-MAIL CÍMEDRE)?

Az Adatkezelőnek technikai lehetősége van az Ügyféllel való távoli kommunikációra (pl. e-mail, vagy sms).

 

Az Adatkezelő vagy az azzal együttműködő szervezetekkel kapcsolatos kereskedelmi információkat (ideértve a MODIVO Csoport tagjait) csak az Ügyfél által adott beleegyezés alapján lehet elküldeni, beleértve a hírlevél szolgálat szabályainak elfogadását is.

 

  1. XII.        HOGYAN BIZTOSÍTJUK AZ ADATAIDAT?

Az Adatkezelő, figyelembe véve a technikai ismeretek állapotát, a megvalósítás költségeit, valamint a feldolgozás jellegét, terjedelmét, összefüggéseit és céljait, valamint a természetes személyek jogainak vagy szabadságainak megsértésének kockázatát a fenyegetés különböző valószínűségével és súlyosságával, megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz a kezelt személyes adatok védelmének biztosítására, a fenyegetéseknek és az adatkategóriáknak megfelelően, védi az adatokat, és különösen megvédi azokat az illetéktelen személyeknek történő nyilvánosságra hozataltól, illetéktelen személyek általi eltávolítástól, a hatályos törvények megsértésével történő feldolgozástól, valamint a módosítástól, elvesztéstől, megrongálódástól vagy megsemmisüléstől. Az adatszolgáltatás a feldolgozás külföldi védelme érdekében alkalmazott technikai és szervezeti intézkedések gyengíthetik azok hatékonyságát, ezáltal veszélyeztetve a személyes adatok megfelelő védelmét.

Az Adatkezelő többek között a következő technikai intézkedéseket alkalmazza az elektronikus úton továbbított Személyes Adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés és az ilyen adatok módosításának megelőzésére:

a)    az adatkészlet védelmét illetéktelen hozzáférés ellen;

b)    SSL-tanúsítvány a Webáruház oldalain, ahol a Személyes Adatokat megadják.

c)     Az olyan adatok titkosítása, amelyek annak engedélyezéséhez szükségesek, hogy valaki a Webáruház funkcióit használja.

d)    A Fiókhoz való hozzáférés csak egyedi bejelentkezés és jelszó megadása után lehetséges.

A MODIVO tőkecsoportba tartoznak a következő vállalatok:

a)    MODIVO S.A.  aminek székhelye Zielona Góra;

b)    eobuwie.pl Logistics sp. z o.o. aminek székhelye Zielona Góra;

c)     eschuhe.de GmbH aminek székhelye Odera, Frankfurti (Németország);

d)    eschuhe.ch GmbH, aminek székhelye Zug (Svájc);

e)    eobuv.cz s.r.o. aminek székhelye Prága (Csehország);

f)      MODIVO s.r.l. aminek székhelye Bukarest (Románia);

g)    Branded Shoes & Bags aminek székhelye Zielona Góra.

 

  1. XIII.        LINKEK MÁS WEBOLDALAKHOZ

A Webáruház más oldalakra mutató linkeket is tartalmazhat. Az Adatkezelő arra ösztönzi Ügyfelet, hogy olvassa el a többi weboldalon használt kifejezéseket és adatvédelmi szabályokat. Ez a Szabályzat csak az Adatkezelő tevékenységére vonatkozik.

  1. XIV.        MÓDOSÍTHATÓ-E A JELENT SZABÁLYZAT, ÉS HOGYAN TUDOD MEG, HA MÓDOSULT?

Az Adatkezelő a jövőben módosíthatja az Irányzatot. Minden alkalommal információkat tesz közzé a változtatásokról a Webáruház webhelyén és az Alkalmazásban. Minden egyes módosítással megjelenik a Szabályzat egy új verziója az új dátummal.

  1. XV.        MIÓTA ALKALMAZZÁK A SZABÁLYZAT EZEN VERZIÓJÁT?

A Szabályzat ezen verziója [2022.01.21] óta érvényes









AZ ECIPO.HU ADATVÉDELMI IRÁNYELVEI ÉS COOKIE SZABÁLYZAT

I.         MIRŐL SZÓL EZ A DOKUMENTUM?       

II.         SÜTIK            

1.     MIRE UTALNAK A SÜTI-FÁJLOK?      

2.     MILYEN TECHNOLÓGIÁT HASZNÁLUNK?   

3.     MIK AZOK A SÜTIK?           

4.     GYŰJTENEK SZEMÉLYES ÜGYFÉLADATOKAT A SÜTIK? 

5.     MILYEN JOGALAPON HASZNÁLJUK A SÜTIKET?       

6.     MIRE HASZNÁLJUK A SÜTIKET?      

7.     ÉLHETSZ-E KIFOGÁSSAL A SÜTIKBŐL NYERT INFORMÁCIÓK FELHASZNÁLÁSA ELLEN?

8.     MILYEN SÜTIKET HASZÁLUNK, ÉS VAJON AZOK KÁROSEK-E?      

9.     MENNYI IDEIG TÁROLJUK A SÜTIK ÁLTAL ÖSSZEGYŰJTÖTT INFORMÁCIÓKAT?

10.   A WEBÁRUHÁZBAN HASZNÁLT SÜTIK      

11.   HARMADIK FÉL SÜTIK (THIRD PARTY COOKIES)  

12.   HOGYAN TÖRÖLHETŐK/BLOKKOLHATÓK A SÜTIK?  

13.   MILYEN KÖVETKEZMÉNNYEL JÁR A SÜTIK ELTÁVOLÍTÁSA VAGY BLOKKOLÁSA?  

III.        MEGVÁLTOZHAT-E EZ AZ IRÁNYELV ÉS HA IGEN, HONNAN TUDOD MEG?  

IV.       MIÓTA ALKALMAZZÁK A SZABÁLYZAT EZEN VERZIÓJÁT?          

 

      I.       Miről szól ez a dokumentum?

A sütik, valamint az webáruház és az Alkalmazás hasonló technológiának irányelve ("Irányelv") tájékoztató jellegű, ami számodra nem jelent semmilyen kötelezettséget (vagyis nem szerződés, szabályozás). Az Irányelv célja, hogy egyértelművé tegye a webáruház és az Alkalmazás működésének elveit a cookie-k vagy hasonló technológiák működése és használata szempontjából.

A dokumentum a következőkben az adatkezelő az összegyűjtött adatok tekintetében a MODIVO S.A. székhelyű gazdaság társaság (székhelye: Zielona Góra ul. Nowy Kisielin – Nowa 9, 66-002 Zielona Góra [amely egyben kézbesítési címként is szolgál], a Zielona Góra Körzeti Bíróság által vezetett Cégnyilvántartásban vezetett nyilvántartási szám: KRS 0000541722, adószám: NIP 929-13-53-356; üzleti azonosító: REGON 970569861; törzstőke: 2.000.000 PLN, teljes egészében befizetve; (a továbbiakban: „Adatkezelő”)

Az Adatkezelővel való kapcsolatfelvétel az említett elérhetőségeken lehetséges: e-mail cím: info@ecipo.hu vagy telefonszám: +36 1 900 9777; -szabványos összeköttetés szerinti fizetés az érintett üzemeltetők árlistája szerint. Amennyiben a cookie-k tartalmazzák a személyes adataidat, az Adatkezelő egyben a Te személyes adataidnak Adatkezelője is. Az ilyen adatok kezelésének és feldolgozásának szabályait az Adatvédelmi Irányelv tartalmazza. Az Adatvédelmi tisztviselőnkkel kapcsolatba léphetsz az iod@modivo.com e-mail címen keresztül.

Az Adatkezelő egy tőkecsoporthoz tartozik – az azt alkotó vállalatok aktuális listája megtalálható az Adatvédelmi Irányelvek XII. pontjában ("Csoport"). Ez azt jelenti, hogy a Csoporthoz tartozó vállalatok mindegyike olyan intézkedéseket hajthat végre (az adatvédelmi irányelv XI. pontjában leírt közös promóciós és fejlesztési irányelvek részeként), amelyek célja a lehető legnagyobb kényelem biztosítása a számodra termékeink és szolgáltatásaink használatában. Ezek lehetnek marketing, elemzési és statisztikai tevékenységek (ezek szintén a profilalkotáson alapulnak), amelyek javítják a Csoport termékeinek minőségét, és mindenekelőtt javítják az Ügyfélszolgálat minőségét.


 II. SÜTIK

1.   MIRE UTALNAK A SÜTI-FÁJLOK?

Mivel az Adatkezelő által használt sütik (vagy sütikhöz hasonló funkciók) információkat gyűjtenek a Webáruház – beleértve az Alkalmazást is – minden látogatójáról, a Szabályzat alábbi rendelkezései alkalmazandók a Webáruházat és az Alkalmazást használó személyekre, függetlenül attól, hogy továbbra is Ügyfelek maradnak-e (a továbbiakban: Látogató) kiválaszthatja a süti-fájl technológia alkalmazási körét, és kifejezheti beleegyezését. A Látogatóról információkat gyűjthetünk rajta keresztül, például a Webáruház használatának módjáról, az adott Látogató érdekeiről, vagy konkrét hirdetések megjelenítéséről.

1.   MILYEN TECHNOLÓGIÁT HASZNÁLUNK?

A Webáruház olyan technológiát alkalmaz, amely hozzáféréssel rendelkezik a számítógéphez vagy a hálózathoz csatlakozó más eszközökhöz (különösen sütik vagy kapcsolódó megoldások használata révén) annak érdekében, hogy a Webáruház használata során maximális kényelmet nyújtson, statisztikai célokat szolgáljon és a Látogató érdeklődéséhez igazítsa a bemutatott hirdetési tartalmakat, az Adatkezelő partnereit és a hirdetőket (az Irányelv 11. pontjában felsorolt szervezetek). A Webáruház látogatásakor – beleértve az Alkalmazást is –, a Látogató internetes tevékenységével kapcsolatos adatok automatikusan összegyűjthetők.

A jelenleg megvalósított és megosztott megoldásoktól és technikai lehetőségektől függően a Látogatónak lehetősége van meghatározni a sütik felhasználási körét (például marketing céljából), és kifejezni a beleegyezést. A cookie-technológiák alkalmazási körétől függően a Látogató beleegyezik, hogy a cookie-k automatikusan gyűjthetnek különféle adatokat a Látogató internetes tevékenységéről, valamint információkat a használt eszköz tartózkodási helyéről (ha engedélyezte a kiválasztott cookiek használati körével, és beleegyezett). Ha a cookie-k használatának körét nem lehetséges a webhely szintjén meghatározni, akkor a Látogató által használt böngésző beállítások maradnak érvényben.

Mivel az Adatkezelő a sütikhez hasonló funkcióval rendelkező megoldásokat is alkalmazhat, a Szabályzat következő rendelkezései megfelelően alkalmazandók ezekre a technológiákra is.

2.   MIK AZOK A SÜTIK?

A süti-fájl a szerver által küldött és a Látogató eszköze oldalán (általában a számítógép merevlemezén vagy mobileszközön) tárolt kicsi, szöveges információ, amely a Webáruházat segíti abban, hogy igazodjon a Látogató felhasználói szokásaihoz, és statisztikákat gyűjtsön a Webáruházról, beleértve az Alkalmazást is (pl. arról, hogy mely weboldalakat látogatott meg, milyen elemeket töltött le), az internetszolgáltató domain nevéről vagy a Látogató származási országáról. A technológia, amely hozzáférést nyújt a Látogató azonosítójához, lehetővé teszi, hogy az Alkalmazás offline állapotban működjön, és elmentse a bejelentkezett Látogató beállításait. Az alkalmazás megtartja a Látogató aktuális azonosítóját, amíg a Felhasználó be nem jelentkezik az Alkalmazásba, megváltoztatja az Alkalmazás-oldalt egy másik országban működő Webáruházra, vagy eltávolítja az Alkalmazást a mobil eszközről.

3.   GYŰJTENEK SZEMÉLYES ÜGYFÉLADATOKAT A SÜTIK?

Amikor a Látogató használja az Webáruházat vagy az Alkalmazást, a sütiket a böngésző vagy az eszköz azonosítására használják – a sütik minden olyan információt összegyűjthetnek, amelyek rendszerint nem minősülnek Személyes Adatnak (nem teszik lehetővé a Látogató azonosítását). Bizonyos információk azonban – tartalmuk és felhasználásuk függvényében – egyes személyekhez köthetők, minthogy bizonyos viselkedéseket egy-egy Látogatóhoz kötnek – például úgy, hogy összekapcsolják azokat a Webáruház Fiókja nyilvántartásba vétele során szolgáltatott adatokkal. Ezek az információk személyes adatnak tekintendők.

A sütik által összegyűjtött olyan információkra, amelyek egy adott személyhez kapcsolódhatnak, a jelen Szabályzat Személyes Adatokkal kapcsolatos szabályai irányadók, különösen az adatalany, az adatfogadók és a harmadik felek (Európai Gazdasági Övezeten kívüli országok) jogaival kapcsolatban.

A sütik használatáról, beleértve a süti-technológia alkalmazási körének megválasztásának és a beleegyezésre vonatkozó információk szintén elérhetők – többek között – az információs záradék tartalmában, amely a Webáruház első látogatása során is látható és könnyen elérhető helyen található (az úgynevezett cookie sávban.)

4.   MILYEN JOGALAPON HASZNÁLJUK A SÜTIKET?

A sütik segítségével az információk megszerzése és tárolása a Látogató hozzájárulása alapján lehetséges, kivéve akkor, ha ez a Webáruház vagy az alkalmazás megfelelő működésének és alapvető funkcióinak (ez esetben az elektronikus szolgáltatás nyújtása, ami a Telekommunikációs Törvény 173. cikkelyében a 3-as bekezdés, 2. pontján alapul ) működésének biztosításához szükséges.  A Látogatónak lehetősége van meghatározni a süti-technológia felhasználási körét, a beleegyezés kifejezését pedig elsősorban a Webáruház első látogatása során kifejezheti süti-sávban, amely jól látható és könnyen elérhető helyen található. A Látogató bármikor megváltoztathatja a hozzájárulását weboldalunk adatvédelmi beállításaiban (viszont az előfordulhat, hogy emiatt Webáruházunk egyes részei nem fognak megfelelően működni). A normál, vagyis az egyes típusú sütik használata a webböngészőben is blokkolható (ezt részletesebben kifetjük a dokumentumban). A beleegyezés visszavonása nem érinti az a végzett tevékenységek jogszerűségét.

Amennyiben a sütik az Ön személyes adatait tartalmazzák, azok feldolgozásának jogalapja az Adatkező vagy egy harmadik fél jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont), amennyiben az a hirdetési csalások azonosítása, az Adatkezelő által bemutatott legmagasabb minőségű tartalom biztosításának szükségességének céljából az Adatkezelő őket a Látogatók preferenciáihoz és az Adatkezelő termékeinek és szolgáltatásainak marketingjéhez igazítja - beleértve a közvetlen adatokat is -, a csoporthoz tartozó vállalatok és partnerek (Szabályzat 11. pontjában felsorolt ​​harmadik felek) vagy más ún. harmadik felek, akikkel a vállalat együttműködik, ebben az esetben ezek a szervezetek nem vesznek részt az ügyféladatok feldolgozásában. Másrészt, amennyiben ezek az szervezetek közvetlen hozzáféréssel is rendelkezhetnek ezekhez az információkhoz - az ilyen feldolgozás jogalapja az ezen szervezetek által követett jogos érdek vagy a Látogató önkéntes hozzájárulása lesz. Amennyiben a cookie-k által gyűjtött funkciók és személyes adatok szükségesek a Webáruházban vagy az Alkalmazáson belüli szolgáltatások megfelelő biztosításához a Látogató számára - az ilyen adatok feldolgozásának jogalapja a szerződés teljesítésének szükségességével összefüggésben is felmerülhet, amit akkor kötsz meg, amikor úgy döntesz, hogy használod a weboldalunkat. Internet (a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja).

Időnként előfordulhat, hogy a sütik lehetővé teszik számunkra, hogy marketing céljából kommunikáljunk veled, amiről fentebb írunk, például a webpush részeként (azaz a böngészőn keresztül). Ebben az esetben ennek a jogalapja egy további, önkéntes hozzájárulás az ilyen kommunikációhoz, ami bármikor visszavonható, anélkül, hogy befolyásolná korábbi cselekedeteink jogszerűségét.

5.   MIRE HASZNÁLJUK A SÜTIKET?

A sütiket elsősorban a Webáruházunk és alkalmazásunk megfelelő működéséhez, valamint a kulcsfontosságú funkcióik megvalósításának biztosítására használjuk.

A sütik elsősorban megkönnyíthetik az Webáruház és az Alkalmazás Látogató általi használatát, például azáltal, hogy "emlékeznek" az egyszer megadott adatokra, így a Látogatónak nem kell minden alkalommal megadnia azokat, és így elősegíti a tartalom, beleértve a bemutatott hirdetéseket is, a saját preferenciáihoz való igazításához.

A sütik felhasználhatók a Webáruház biztonságának növelésére azáltal, hogy elősegítik a csalások (hirdetési csalások) elleni küzdelmet, továbbá a Webáruház és az Alkalmazás tartalmának használhatóságát és személyre szabását, ideértve a (böngészőn keresztül is - pl. Webpush), hirdetések, ajánlatok létrehozását, megadását és megvalósítását, vagy egy adott Látogatónak szóló promóciókat ajánljon (kedvezmények), például az érdeklődésének és tartózkodási helyének megfelelően (e tevékenységek célja nem az, hogy jogi következményeket okozzon a Látogató számára, vagy hogy jelentősen befolyásolja döntéseit).

 A Webáruházban használt süti technológia használatával lehetőséged van arra, hogy az Adatkezelő megismerje a Látogató preferenciáit - például azt elemezve, hogy milyen gyakran látogat a MODIVO S.A.-hoz tartozó Webáruházba. Az internetes viselkedés elemzése segít jobban megérteni a Látogatók szokásait és elvárásait, valamint alkalmazkodni azok igényeikhez és érdeklődésükhöz. Ennek a technológiának köszönhetően lehetőség van a Látogatók igényeinek és érdeklődésének megfelelő hirdetések prezentálásra (például a közelmúltban csak az "alacsony cipő" kategóriába tartozó cipők böngészéséből származó hirdetések megjelenítése) ezáltal jobb promóciókkal  és ajánlatokkal állhat elő. A hirdetési tartalom személyre szabható a Látogató által használt eszközön is, haa megadott hozzájárulás ezt lehetővé teszi.

Az Adatvédelmi Irányelv XI. Pontjában leírt, a Csoportunk által folytatott közös promóciós és fejlesztési irányelv miatt a Látogatók személyes adatait a fenti célokból (valamint analitikai és statisztikai célból) a Csoport más vállalatai kezelhetik, amelyek így külön személyes Adatkezelőként működnek.

A sütik alapján az Adatkezelő olyan technológiát is használhat, amely lehetővé teszi olyan Látogatók elérését a hirdetési üzeneten keresztül, akik korábban már ellátogattak a Webáruházba vagy az Alkalmazásba, miközben más weboldalakat látogattak.

6.   ÉLHETSZ-E KIFOGÁSSAL A SÜTIKBŐL NYERT INFORMÁCIÓK FELHASZNÁLÁSA ELLEN?

A Látogató kifogást emelhet az Adatkezelő a sütikből származó személyes adatokon alapuló intézkedései ellen, a fent leírt célok érdekében, amennyiben az Adatkezelő cselekedetei jogos érdeken alapulnak (ezeket a helyzeteket fentebb határoztuk meg).

Abban az esetben, ha a Látogató hozzájárulását adja, többek között a preferenciáira szabott reklámok, ajánlatok vagy akciók (kedvezmények) bemutatásához, létrehozásához, megadásához és végrehajtásához, ez bármikor visszavonható - ez azonban nem befolyásolja azoknak a tevékenységeknek a törvényességét, amelyeket hozzájárulása alapján hajtottak végre annak visszavonása és kommunikációja előtt, amihez további beleegyezést kaptunk (pl. webpush).

Ha kétségek merülnek fel a sütik alkalmazási körével és a használatuk során megszerzett információk felhasználásával kapcsolatban, felveheted a kapcsolatot az Adatkezelővel – az elérhetőségeket megtalálod az Irányelv I. pontjában.

7.   MILYEN SÜTIKET HASZÁLUNK, ÉS VAJON AZOK KÁROSEK-E?

A Webáruházban használt sütik nem károsítják a Látogatót vagy az általa használt számítógépet/termináleszközt, ezért javasoljuk, hogy ne használja őket böngészőkben. A Webáruház kétféle sütit használ: olyan munkamenet-sütiket, amelyek a Látogató számítógépén vagy mobileszközén tárolódnak, amíg ki nem jelentkezik a weboldalról, vagy le nem tiltja a szoftvert (webböngésző), valamint tartós sütiket, amelyek a Látogató eszközén maradnak a fájl-sütik paramétereiben megadott ideig, vagy amíg kézzel el nem távolítják őket egy webböngészőben.

8.   MENNYI IDEIG TÁROLJUK A SÜTIK ÁLTAL ÖSSZEGYŰJTÖTT INFORMÁCIÓKAT?

Elsősorban a sütik által összegyűjtött személyes adatok feldolgozásának céljaitól és jogalapjától függően változó ideig tárolhatók. Webpush kommunikáció esetén - ez rendszerint addig fog zajlani, amíg le nem mondasz a velünk való kapcsolattartás ilyen formájáról (vagyis visszavonod a hozzájárulásodat).

A sütik által gyűjtött személyes adatokat, egy olyan Látogatóval kapcsolatban, aki nem az Webáruház, vagy a csoportunkhoz tartozó bármely szervezet vásárlója (vagyis aki nem adott le megrendelést, nem foglalta le a terméket, nincs fiókja, és nem vesz igénybe más szolgáltatásokat, amelyeket a csoport szervezetei kínálnak ), mindaddig tároljuk, amíg nem emel kifogást ellen. Az Adatkezelő törölheti a személyes adatokat, ha azokat 3 éven keresztül nem használják fel marketing vagy egyéb törvényes célokra (például statisztikai elemzésekre), kivéve, ha a törvény kötelezi az Adatkezelőt a személyes adatok hosszabb idejű feldolgozására.

A személyes adatok egy része hosszabb ideig megőrizhető abban az esetben, ha a Látogatónak bármilyen követelése van az Adatkezelővel szemben, vagy az Adatkezelő követelésének érvényesítése vagy a követelések (köztük harmadik felek esetében is) elleni védekezés céljából, amit a törvény, különösen a Polgári Törvénykönyvben határoz meg adott elévülési időre.

Mindegyik esetben a személyes adatok hosszabb tárolási ideje a meghatározó.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos további információk az Adatvédelmi Irányelvekben találhatók.

9.   A WEBÁRUHÁZBAN HASZNÁLT SÜTIK

SÜTIK FAJTÁJA      LEÍRÁS  LEJÁRAT IDEJE     
                                                                                                                                                      PAGECACHE_ENV       Ahhoz szükséges, hogy a weboldal megfelelő verzióját jelenítse meg a Látogató előtt.           1 nap     
                                                                                                                                                       frontend       A Látogató azonosítóját tárolja egy napig, amikor az munkamenetet végez a Webáruházban.  1 nap     
                                                                                                                                                         snowmessage      Ahhoz szükséges, hogy a Boltban üzenetek jelenhessenek meg.A süti azt a dátumot tartalmazza, amikor az üzenet megjelent a rendszerben a felhasználónak. A süti beállítása után a felhasználó böngészője megkérdezi a Boltot az üzenetek tartalmáról, és megjeleníti azokat a felhasználónak.A süti törlődik az üzenetek letöltése után.    A böngésző bezárásáig       
                                                                                                                                                      snow_cache_timestamp_[id-sklepu]      Ellenőrzi, hogy a Látogató böngészője adatainak frissítése szükséges-e. Ez a süti tárolja a Látogató böngészőjén (pl. Bevásárlókosár, fiókkezeléssel kapcsolatos hivatkozások) tárolt oldal részletei létrehozásának dátumát.        A böngésző bezárásáig     
 store  Lehetővé teszi a Webáruházunk megfelelő verziójának futtatását  A böngésző bezárásáig
                                                                                                                                                      cookies_accepted Egy üzenet tartalmának megismerésekor és a sütik weboldal általi használatakor hozzák létre. Az olyan Látogatók elől, akik már olvasták az üzenetet, el kell rejteni.  365 nap
                                                                                                                                     userCountry      Információkat tárol a Látogató országáról, amelyet az IP-cím helye alapján állapít meg.  365 nap
                                                                                                                                                       geo_store_switch_popup[kod-kraju]                                                                                        Ahol az [országkód] az az országkód, amelyet a felhasználó IP-címéből töröltek. A süti meghatározza, hogy megjelenik-e egy felugró ablak, azzal a javaslattal, hogy a tárolót a megfelelő felhasználó IP-címére kell változtatni. A userCountry sütihöz kapcsolódik.  365 nap
 ygc       Marketing célokra tartalmazza a Látogató azonosítására szolgáló kódot.  365 nap     

 

A tábla folyamatosan frissül az Adatkezelő által használt eszközök szempontjából Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy a táblázat tartalmazza az összes általunk jelenleg használt sütit. Ezek azonban mindig olyan sütik lesznek, amelyeket ugyanazokra a célokra használnak fel, mint amelyeket a táblázatban találsz. Ha szeretnél naprakész lenni az általunk használt sütik listájával, javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd az Irányelv aktuális tartalmát.

10. HARMADIK FÉL SÜTIK (THIRD PARTY COOKIES)

Az Adatkezelő által használt sütik elsősorban a Webáruház vagy az Alkalmazás Látogató általi használatának optimalizálására szolgálnak. Ugyanakkor az Adatkezelő együttműködik más cégekkel is, amelyek eszközöket biztosítanak a hirdetési csalások elleni küzdelemhez, valamint a marketing- (reklám-) tevékenységük körében. Ennek az együttműködésnek a céljából a böngésző vagy a Látogató egyéb szoftverbe telepített eszköze az ilyen marketingtevékenységet folytató személyektől is sütiket szerezhet be, ezáltal ezen harmadik személyek is Adatkezelővé válnak. Az ilyen személyek által küldött sütik biztosítják, hogy a Látogató csak olyan hirdetéseket lásson, amelyek megfelelnek az egyéni érdeklődésének és szükségleteinek. Az Adatkezelő véleménye szerint a személyre szabott hirdetés vonzóbb a Látogatónak, mint az olyan hirdetés, amely nem igazodik az igényeihez. Ezek nélkül a fájlok nélkül mindez nem lenne lehetséges, mert az Adatkezelővel együttműködő cégek hirdetési tartalmat adnak a Látogatóknak.

A marketingtevékenység részeként az Adatkezelő a következő olyan cégekkel működik együtt, amelyek sütiket használnak a Webáruházban:

                                                                                                                                                      Tárgya  Link az adatvédelmi elvekre vonatkozó információkhoz
Awin AG                                                                                                                               https://www.adatvedelem-f7a.hu/tag/gdpr                                                                                                                     
Convertiser Sp. z o.o. https://convertiser.com/pl/polityka_prywatnosci/                                                                                                                               
Criteo Gmb https://www.criteo.com/privacy/                                                                                                                     
Facebook Ireland https://www.facebook.com/privacy/explanation                                                                                                                                
Google                                                                                                                        Ireland      https://policies.google.com/privacy?gl=pl                                                         https://support.google.com/searchads/answer/7298761?hl=pl                                                                                                                                https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hl=pl&ref_topic=1008008                                                                                                         
Heureka Group a.s https://www.heurekashopping.cz/pro-zakazniky/podminky-pouzivani-pro-zakazniky/ochrana-soukromi                                                                                                                     
Hotjar Ltd.      https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy                                                         https://www.hotjar.com/legal/compliance/gdpr-commitment                                                                                                                                
Inspigroup s.r.o. https://www.glami.cz/info/privacy/
LiveChat Inc.      https://www.livechatinc.com/legal/privacy-policy/https://www.livechatinc.com/legal/gdpr-faq/
Pingdom AB      https://www.solarwinds.com/legal/privacyhttps://www.solarwinds.com/cookies
RTB House Poland Sp. z o.o.      https://www.rtbhouse.com/privacy-center/website-privacy-policy/https://www.rtbhouse.com/privacy-center/services-privacy-policy/                                                                                                          
Seznam a.s. https://o.seznam.cz/ochrana-udaju/
Spark DigitUP Sp. z o.o. https://trafficwatchdog.pl/files/tw_privacy_policy.pdf
Speedcurve Limited https://speedcurve.com/terms/                                                            
Stileo Sp. z o.o. https://stileo.it/static/privacy
Stylight                                                                                                                            Inc. https://about.stylight.com/privacy-policy-en_US
Synerise S.A.      https://synerise.com/resources/privacy-policy                                                                                                                                                            
Tradedoubler Sp. z o.o. https://www.tradedoubler.com/pl/privacy-policy/
Trusted Shop GmbH https://www.trustedshops.pl/dane-firmy-ochrona-danych/
Wirtualna Polska Media S.A. https://onas.wp.pl/poufnosc.html                                                         
VIV NETworks Sp. z o.o. https://www.vivnetworks.com/pl/ochrona-danych-osobowych
Zopim Zendesk https://www.smartsupp.com/help/privacy

A sütikkel és az azokat használó cégekkel kapcsolatos további információk megtalálhatók ezen társaságok adatvédelmi irányelveiben.

11. HOGYAN TÖRÖLHETŐK/BLOKKOLHATÓK A SÜTIK?

A Látogató, a webáruház weboldalán keresztül elérhető adatvédelmi beállítások menüpontban vagy böngészőjének beállításai útján megváltoztathatja a böngésző vagy az Alkalmazás által használt sütik használatát. Ehhez módosítania kell a böngészőt vagy az Alkalmazás beállításait. Az eltávolítási módszer az alkalmazott webböngészőtől függ.

A sütik törlésével kapcsolatos információk a kiválasztott böngésző „Súgó” lapján találhatók. A sütik eltávolítása nem azonos azzal, amikor az Adatkezelő törli a sütik segítségével összegyűjtött Személyes Adatokat.

Például az Internet Explorerben a sütiket a következők szerint lehet módosítani: Eszközök -> Internet Opciók -> Adatvédelem; a Mozilla Firefox böngészőben: Eszközök -> Opciók -> Adatvédelem; míg a Google Chrome: Beállításokban -> Speciális beállítások megjelenítése -> Adatvédelem -> Tartalombeállítások -> Sütik. A hozzáférési útvonalak a használt böngészőverziótól függően változhatnak.

A telefonon vagy más mobileszközön található sütik kezelésére vonatkozó részletes információk megtalálhatók az adott telefon vagy mobileszköz felhasználói kézikönyvében/használati útmutatójában.

Harmadik felek sütijeinek blokkolása mellett lehetőség van az Adatkezelő által közvetlenül használt sütik egyidejű elfogadására (a „harmadik fél webhelye sütijeinek blokkolása” opció)

12. MILYEN KÖVETKEZMÉNNYEL JÁR A SÜTIK ELTÁVOLÍTÁSA VAGY BLOKKOLÁSA?

A sütik, használatának egy bizonyos eszközön történő korlátozása lehetetlenné teszi vagy jelentősen gátolja a Webáruház megfelelő használatát, például a bejelentkezési munkamenet összeomlásával járhat, illetve bizonyos esetekben jelentősen ronthatja a Webáruház használhatóságát.

3.   MEGVÁLTOZHAT-E EZ AZ IRÁNYELV ÉS HA IGEN, HONNAN TUDOD MEG?

Az Adatkezelő a jövőben módosíthatja az Irányzatot. Minden alkalommal információkat tesz közzé a változtatásokról a Webáruház webhelyén és az Alkalmazásban. Minden egyes módosítással megjelenik a Szabályzat egy új verziója az új dátummal.

4.   MIÓTA ALKALMAZZÁK A SZABÁLYZAT EZEN VERZIÓJÁT?

A Szabályzat ezen verziója [2022.01.21] óta érvényes

 

archívum:
2022-01-20 letöltése








fel
«
»